Definitive Guide Yangın Merdiveni Kapısı için

Wiki Article

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki bütün insanoğluın en hızlı ve sağlamlıklı şekilde binadan ayrılmalarını kamçılamak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Bina çışitalarında kullanılan kapılar işlevi yüz farklı malzemelerden üretildiği sinein ısıevet dayanıklı değildir. Bu nedenle afet esnasında kullanılamaz ve insanoğlu bâtıneride çevrilmiş kalabilir.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın kapısı ekseri 60 dakika, B klası bir yangın kapısı ise 30 an süresince yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine onat olarak belirlenen bölgelere ve adetlara göre yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde yahut yakınında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her dakika serbest buzakılmalı ve engellenmemelidir.

Yangın kapisinda ürkü pas kolu ürkü simultane kapının rahat açılması ciğerin kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni bapsı sayesinde yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına dayanıklılık sınıfları, çoğunlukla A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Bu mevzuda yetkili yangın firmasından saye alabileceğiniz üzere, yangın eğitimi dair AFAD yetkililerinin de terbiye verdikleri bilinmektedir.

3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden olabildiğince ırak olması gerekmektedir. Yağmurlama sistemi sıfır binada yangın merdivenleri arasındaki resmiyet diyagonal mesafenin yarısından, yağmurlama sistemi kâin binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden azca olmamalıdır.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini şayeste görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli çıbanlı kriterler dide önüne allıkınarak hüküm verilmektedir. Özellikle akıllıca bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun kırmızıınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Mühlik sınıftaki teamülyerlerinde bile insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak sinein çift kanatlı yangın bapsı tercih edilebilir.

Yangın merdiveni kapıları yangın çabucak hızlı bir şekilde tahliyeyi sağlayarak, yangına dayanımı sebebiyle yangının yayılmasını geciktiren veya kırıcı özel baplardır.

Yangına dayanıklı baplar evinize ekstra esirgeme eklemenin harika bir yoludur. Geceleri daha düzgün uyumanıza ve bir yangın yerinde ailenizi güvende tutmanıza yardımcı olabilirler.

Projeye en akla yatkın Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek dışarı harbi kolayca açılan ve cıvıl cıvıl grupların sağlıklı bir şekilde binaları bırakma etmesini sağlayan yangın bapları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Yangın bapları, yangın eminği yürekin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Fakat, yangın kapıları karşı temelı sıkça sorulan sorular vardır. İşte yangın kapısı kullanımı ile alakalı sık sorulan sorular ve cevapları:

Montaj: Yangın Yangın Merdiveni Kapısı bapsı, çın şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, uzman bir takım tarafından gerçekleştirilmelidir.

Report this wiki page